Bedrijfsexperiment
Denk eens buiten de bestaande kaders met het bedrijfsexperiment!
LEES MEER
Vergadercoach
Doelgericht vergaderen met de vergadercoach.
LEES MEER
Bedrijfsthermometer
Direct zicht op het functioneren van uw bedrijf of afdeling met de bedrijfsthermometer!
LEES MEER
Business Bootcamp
Krachtige trainingen op verschillende thema’s om uw medewerkers te ontwikkelen.
LEES MEER
responsive carousel

Passie voor kwaliteit en creativiteit

Het Ministerie van Creativiteit is een initiatief van Alexander van Middendorp. Als (organisatie)adviseur is hij actief bij de overheid en in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij trainer op het gebied van innovatie en creativiteit bij organisatievraagstukken. Tijdens zijn werk komt hij in aanraking met veel professionals. Allen met een hoog ambitieniveau en een enorm creatief inzicht. Kenmerkend voor deze professionals is hun enthousiasme, loyaliteit en deskundigheid. Deze professionals barsten van de energie om hun kwaliteiten in te zetten. Bij veel professionals ligt het kennis-, ambitieniveau en de energie hoger dan de organisatie waarin zij werkzaam zijn van hen verwacht. Al deze professionals geven aan hun kwaliteiten optimaal te willen benutten. Om deze schat en kennis, vaardigheden en creativiteit niet verloren te laten gaan richtte hij het Ministerie van Creativiteit op. Een schot in de roos.

Training en advies met beide benen op de grond

Het Ministerie van Creativiteit is een platform voor freelance trainers en adviseurs. Dit zijn professionals werkzaam in het bedrijfsleven en bij de overheid. Deze enthousiaste professionals kenmerken zich door hun tomeloze ambitie, enthousiasme en deskundigheid. Samen ontwikkelen zij trainingen, werksessies en adviesconcepten. Deze worden gebaseerd op de laatste ontwikkelingen binnen de betrokken vakgebieden en op basis van ervaring uit de praktijk. Bij het Ministerie van Creativiteit staan praktisch en toepasbaar voor de klant centraal. Hiermee wordt voorkomen dat u semi wetenschappelijke trainingen en adviezen aangeboden krijgt waarin elke realiteitszin ontbreekt. Onze werkwijze wordt gekenmerkt door een no nonsens mentaliteit vanuit het credo: afspraak = afspraak.
Daarbij geldt: Uw resultaat is onze zorg.

Jong en dynamisch

Het Ministerie van Creativiteit is een jong en dynamisch bedrijf dat in het najaar van 2012 full swing aan de slag is gegaan. De eerste freelance trainers en adviseurs zijn inmiddels aangesloten. Zij zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten. Op de site vind u tal trainingen, bedrijfs- en afdelingsanalyses en creatieve sessies die worden aangeboden. Wilt u het beste voor uw bedrijf of afdeling. Dan doet u zaken met het Ministerie van Creativiteit! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden
Naam
Alexander van Middendorp
Beroep
  • (Organisatie)adviseur bij de overheid en in het bedrijfsleven.
  • Trainer op het gebied van innovatie en creativiteit bij organisatievraagstukken.
  • Eigenaar en oprichter van het Ministerie van Creativiteit.
Mobiel
06 - 38 252 142
Email:

Bedrijfsexperiment

Voor het management en medewerkers van  veel  bedrijven en organisaties valt het niet mee om buiten de bestaande kaders te denken. De druk om te veranderen is erg groot.  Om tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen kan een gedachtenexperiment waarbij juist buiten de bestaande kaders wordt gedacht erg nuttig zijn.

Vergadercoach

De meeste vergaderingen verlopen niet zoals gehoopt.  Niet alle agendapunten komen aan bod, onderwerpen raken niet de kern, steeds dezelfde deelnemers aan het woord en achteraf blijken gemaakte afspraken niet duidelijk te zijn geweest. Herkent u dit ? Dan wordt het tijd om de vergadercoach in te zetten. Zo wordt elke vergadering, bijeenkomst of meeting een succes!

Bedrijfsthermometer

De bedrijfsthermometer brengt de bedrijfsvoering van A tot Z in beeld. Deze analyse kan betrekking hebben op de gehele organisatie of op een specifiek onderdeel. Het Ministerie van Creativiteit heeft gedegen kennis van zaken, die onbevooroordeeld en scherp de zaken kunnen analyseren en u vervolgens een spiegel voorhouden.

Business Bootcamp

Het Ministerie van Creativiteit heeft een aantal Business Bootcamps ontwikkeld gericht op het inspireren en ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers in uw bedrijf. Het doel is om enerzijds medewerkers aan het denken te zetten over hun persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd handvatten te bieden op het thema, om in de praktijk direct een verandering in gang te zetten in zowel denken als doen.